Tricou „Cicloteque – Ridica-te Deasupra Orasului”

tricou cicloteque spate Campania „Cicloteque”


Ridica-te Deasupra Orasului
Traficul rutier excesiv este cea mai mare sursă de poluare în capitală. În fiecare lună, în Bucureşti se produc 273 de tone de praf şi 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. Astăzi, în Bucureşti circulă zilnic cca 1 500 000 de autovehicule, incluzându-le pe cele de tranzit sau folosite în aprovizionare. Aproximativ 30% dintre autovehicule circulă folosind benzină cu plumb, combustibil extrem de nociv, interzis de Uniunea Europeană. În cazul expunerii la concentraţii ridicate, particulele de plumb şi alte metale aflate în suspensie pot afecta sistemul nervos, funcţiile renale, hepatice, respiratorii.

Dintr-o problemă de disconfort zilnic, traficul excesiv şi poluarea cauzată de acesta se transformă treptat într-o ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei.

Soluţia

În aceste condiţii, propunem o soluţie directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier: la 10 kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă cu 1500 de grame.

MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au deschis pe 31 iulie, Cicloteque, primul centru de închirieri biciclete cu un parc velo de 100 de biciclete din Bucureşti. Proiectul este sprijinit de Universitatea Bucureşti.

Tot începând din august, bicicliştii din oraş îşi vor putea putea parca bicicleta în standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucureşti, la Cărtureşti şi la sediile UniCredit.

Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea în oraş este deja o măsură adoptată eficient în foarte multe capitale europene. Din dorinţa de a se ralia la standardele Uniunii Europene, Bucureştiul a păşit de curând pe acelaşi drum: există deja piste speciale pentru biciclete pe multe dintre marile artere bucureştene, iar proiectul va continua. Primul pas a fost făcut, însă drumul care trebuie parcurs până la adoptarea în masă de către populaţie a mijloacelor de transport alternativ este lung şi anevoios şi are nevoie de cât mai mulţi suporteri.

Lansarea şi funcţionarea Cicloteque

Centrul de închirieri biciclete a fost lansat joi, 31 iulie, printr-un Marş al Bicicletelor de Toate Felurile prin centrul capitalei. La eveniment a fost prezentată şi istoria bicicletei, prin intermediul unor biciclete de epocă (tandem, monociclu, Lumierre etc.) sau diferite, dar cei mai mulţi participanţi au pedalat pe bicicletele pe care le folosesc în fiecare zi sau pe cele puse la dispoziţie de organizatori.

Din 1 august, centrul este deschis pentru public. Accesul la serviciile Cicloteque se va face doar în baza legitimaţiei de membru; orice persoană de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque. Semnarea legitimaţiei de membru reprezintă acordul solicitantului de a-i fi înregistrate datele personale în baza de date a Cicloteque pentru uzul exclusiv al serviciului, de a respecta termenii şi condiţiile Cicloteque şi prevederile regulamentului de aplicare a Codului Rutier.

PRET: 20 RON
asociatia@maimultverde.ro
(T) + 40 31 824 10 20
(F) + 40 31 824 10 21
http://www.maimultverde.ro

t_shirt_cicloteque_up

t_shirt_cicloteque_front

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s